Patiënten

Niet alle zachte gebitsprothese voeringen zijn gelijk

Zoek op internet naar “soft denture liners” of “zachte gebitsprothese voeringen” en je vindt een overvloed aan artikelen met voors en tegens van de standaard zachte prothese voeringen. In vergelijking met een harde prothese voering zal een zachte voering altijd een beter comfort voor de patiënt bieden. Diegene die beweert dat een zachte prothese voering nadelen heeft, kent NOVUS® nog niet !!!

Indien u slechts een vergelijking maakt tussen een standaard zachte prothese voering en een harde voering, dient u te bepalen welke nadelen van de zachte voering u bereid bent te aanvaarden. Er is echter een oplossing die de typische nadelen van een standaard zachte voering niet heeft. Dat is NOVUS®.

Functies en voordelen van de NOVUS® Soft Denture Liner

Reiniging

U heeft van uw tandprothetische behandelaar een NOVUS® gebitsprothese ontvangen. Deze met zachte voering beklede prothese past zich aan aan uw tandvlees, wat de pasvorm verbetert en erg comfortabel is tijdens het dragen en kauwen. Volg de volgende stappen om de levensduur en het kwaliteitsbehoud van uw prothese te verhogen. Wij raden u aan om uw gebitsprothese ’s nachts, tijdens het slapen, uit te doen.

GEBRUIK GEEN bijtende of schurende reinigingsmiddelen zoals tandpasta.

GEBRUIK GEEN schoonmaakmiddelen met bleekwater

  • Reinig uw prothese boven een wasbak gevuld met water om breken tijdens het vallen te voorkomen.
  • Verwijder verontreinigingen tussen de tanden met een zachte, niet krassende, borstel. Borstel met een zachte beweging, altijd vanuit de Soft Denture Liner naar de buitenkant om peeling van de liner te voorkomen. (krassen kunnen een omgeving creëren voor micro-bacteriële groei.)
  • Gebruik een standaard reinigingsmiddel voor uitneembare gebitsprotheses verkrijgbaar bij uw apotheek of drogist.
  • Bewaar de prothese in vers water om ervoor te zorgen dat deze ’s nachts niet uitdroogt

Mocht u desondanks toch problemen met uw prothese ervaren, neem dan contact op met uw tandprothetische behandelaar voor directe oplossing. Als u een patiënt feedback wil achterlaten, kunt u een reactieformulier invullen op www.novuscomfort.nl/contact

NOVUS® aanvragen

Als uw tandprothetische behandelaar niet is opgenomen in onze gids, download uw patiënten brochure en deel deze met uw tandprothetische behandelaar.

“NOVUS® heeft me geholpen om zelfs de meest complexe problemen gelet op functie, retentie en comfort van de prothese op te lossen. Ik moet zeggen dat NOVUS® helemaal geweldig is!”

− Dr. S. Gerald Marx, Louisville, KY

Ga vandaag langs uw tandprothetische behandelaar en vraag of uw gebit kan profiteren van de zorg van NOVUS®